Wat gaat 2020 ons brengen ?

December 2019 sinterklaas is weer vertrokken en de kerstdagen staan weer voor de deur een tijd van samen genieten, even tijd voor elkaar, gezellige feestdagen. December is ook een tijd van terugkijken naar het afgelopen jaar 2019 en  kijken naar 2020 wat gaat ons het nieuwe jaar brengen ?

Kijken we terug dan denk ik dat 2019 een bewogen jaar was in de bouw en vastgoedsector door de groei in de bouw maar wat vervolgens ook problemen veroorzaakt door kosten die stijgen zowel materialen als uurtarieven een tekort aan personeel waardoor de bouwcapaciteit niet gehaald wordt. Maar ook de PFAS, stikstofcrisis, achterstanden bij vergunningen en bestemmingsplannen , wet kwaliteitsborging die is aangenomen . Blik ik zakelijk terug op mijn eigen bedrijf dan gaan we een mooi jaar afsluiten met mooie opdrachten welke we hebben mogen ontvangen, dat we kunnen werken voor opdrachtgevers  waar we ooit van droomde. Bepaalde ontwikkelingen in de markt bieden ook weer kansen of samenwerkingen welke we op hebben kunnen pakken. Ik kijk zeker positief terug naar 2019 zeker een bewogen jaar maar ook weer mogelijkheden.           

Maar wat gaat 2020 ons brengen gaat de woningmarkt afvlakken gelet op minder hypotheek aanvragen en vergunningsaanvragen maar is dat erg ? komen we dan niet weer terug in een markt die overzichtelijk en beheersbaar is en er lekker gebouwd kan worden. 2020 zal ook een jaar worden waar de wet kwaliteitsborging steeds meer zijn intrede gaat doen maar wat me daarin echt verbaasd dat er zoveel bedrijven totaal niet mee bezig zijn de wet is toch voor vele een verandering in werkprocessen, overeenkomsten.  Veranderingen zijn lastig maar ga ze niet uit weg maar ga er mee aan de slag maar zorg ook in je eigen organisatie voor draagvlak en bewustwording om samen tot resultaat te kunnen komen. Ik heb wel weer zin in 2020 om samen uitdagende projecten te begeleiden, samenwerkingen verder uit te breiden en kansen te benutten. Ons motto “succesvol bouwen doe je samen” gaan we zeker verder mee aan de slag om ook van 2020 weer een mooi jaar te maken

Laten we er niet alleen over praten hoe het moet maar laten we het gewoon doen en ben open tegen elkaar om processen te verbeteren en te veranderen maar durf ook te delen.

Ik wens iedereen een jaar vol vreugde, vriendschap, gezondheid, geluk en kortom een schitterend, sprankelend en boeiend 2020

Deel dit artikel