Verwennerij op de bouwplaats!

Vroeger toen ik ook jong was (ja ik ben ook jong geweest) en op de bouwplaatsen kwam was het wel anders als nu er was meer plezier, samenhorigheid en gezelligheid ze hadden iets over voor elkaar en als de opdrachtgever iets vroeg zeiden ze dat komt goed maar dat is helaas wel anders geworden in de loop van de jaren. Ik kijk ook graag even met een kritische blik naar de opdrachtgever deze is ook anders als vroeger.

Wat ik wel mis is dat de mensen op de bouw niet altijd worden gewaardeerd om het werk wat ze maken laat als opdrachtgever eens zien dat je ze waardeert “verwen” deze mensen ook eens af en toe zoals vroeger met bijvoorbeeld soep, worstenbroodje, appelflap, verse koffie, ijsje, frikandellen en bedenk het maar. Wat we zeker ook niet mogen vergeten is om met gehele bouwteam van architect, adviseurs, uitvoerende en opdrachtgever het hoogste punt samen te vieren. Samen de vlag in top en dan lekker even gezellig een hapje en een drankje om dit te vieren wat we allemaal samen hebben bereikt.

En weet je wat door het “verwennen” van onze vakmensen krijgen ze ook een stuk waardering voor wat ze doen en stel dat je ze wat extra’s vraagt als opdrachtgever gaan ze dat ook voor je doen. Een oproep aan de opdrachtgevers van nu denk aan de vakmensen die voor u iets moois maken en om dat moois te maken hebben we elkaar hard nodig. Ooh ja en niet te vergeten de mensen die aan de infra en groen werken geef ze ook zo nu en dan een kopje koffie met een koekje en dat is een oproep voor iedere burger.

Deel dit artikel