Plezier, positief, enthousiast,

Ruim 12 jaar geleden ben ik als ondernemer aan de slag gegaan. Ik zeg wel eens: De ‘crisis’ startte en Wiljan ook”. Die afgelopen 12 jaar is een hele mooie nuttige leerzame periode geweest en ik hoop dat dit de komende jaren ook zo zal zijn met mogelijkheden en kansen om te ondernemen en te ontwikkelen.

Een van de mooie zaken in het ondernemen is het contact met veel verschillende mensen, bedrijven en sectoren. Daar kun je veel van leren, als je er tenminste voor openstaat. In de (zogenaamde) crisisjaren zijn ook veel mensen, dus bedrijfjes, noodgedwongen voor zich zelf begonnen. Een ritje naar de Kamer van Koophandel en dat wat het dan… Of niet? Na die inschrijving begint het pas! 
Om te ondernemen zijn er mijn inziens een paar zaken van belang. Vooral het plezier hebben in wat je doet! Natuurlijk hebben we allemaal, dus ook ondernemers, weleens een dag dat dit even wat minder is. Zorg voor een positieve instelling en een enthousiaste uitstraling en denk niet “ja maar…”. Zie en pak jouw kansen en mogelijkheden want dat maakt ondernemen leuk. 
Wat mij ook ontzettend leuk boeit is om met andere bedrijven te praten en te brainstormen over hun organisatie vanuit mijn kennis van de bouw- en vastgoed-wereld.  We kunnen allemaal van elkaar, elkaars bedrijven en elkaars sectoren leren. Daar ben ik van overtuigd! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je daarvoor openstellen. Helaas is dat nog wel eens lastig bij diverse bedrijven... 
Samen ondernemen brengt je verder, daar geloof ik in. Deel ook jouw kennis en ervaring met anderen om ze verder te brengen! Wat houdt jou tegen?!
 

Deel dit artikel