Helpende Hand bieden

We houden ons voornamelijk bezig met verbouwingen van woningen tot en met grote projecten zoals hele stations voor de NS. Daar tussen in zit nog een heel breed scala aan projecten waar wij de bouwbegeleiding voor uitvoeren. Dat is natuurlijk de ‘core-business’ maar we doen, heel graag, nog veel meer!.

Zoals bijvoorbeeld ‘Home4Life’ waarmee we voor senioren en hulpbehoevende hun woningen aanpassen zodat zij lekker comfortabel en veilig in hun eigen woonomgeving te kunnen blijven wonen. Deze doelgroep is je zo dankbaar voor alles wat je voor ze doet! De waardering die je krijgt van de mensen omdat ze iemand hebben die voor ze klaarstaat om ze te helpen. 
Al bij de eerste gesprekken, vaak gezellig aan de keukentafel, merk je gewoon dat vele een luisterend oor zoeken iemand die even naar ze wil luisteren, iemand die even aandacht voor ze heeft. Het is geweldig wat die mensen allemaal met je delen, of het nu over de kinderen gaat of de verhalen van trotse opa’s en oma’s. Hele verhalen over het werk wat ze gedaan hebben of gewoon over hun dagelijkse beslommeringen en problemen die ze daarin tegenkomen: Ze willen hun hart maar al te graag luchten!

Wat belang aan de keukentafel, met een kopje koffie en natuurlijk een koekje, is dat je goed naar ze luistert je geen oogkleppen op hebt. Het kan zo maar zijn dat we namelijk andere mensen in ons netwerk nodig hebben om de mensen een handje helpen. Dat dat kan van alles zijn, zoals computerhulp, bankbetalingen tot advies over bijvoorbeeld hun PGB. Deze mensen zijn je echt dankbaar! Misschien zullen ze het niet altijd uitspreken, je ziet het aan hun gezicht... 

Mijn boodschap? Geef je oren en ogen eens de kost om te kijken en te luisteren naar deze mensen, stel jouw netwerk ook eens open om een helpende hand te bieden? Ik doe het, jij och ook!?

Deel dit artikel