Durf te delen, door te delen kom je samen verder

We proberen onze kinderen op te voeden dat ze leren delen maar naarmate we volwassen worden lijkt dat wel steeds lastiger te worden om te delen met de maatschappij. Durven delen begint bij jezelf stel jezelf open voor anderen als je dat doet heb je kans dat andere dat ook naar jouw doen maar blijf je zelf gesloten verwacht dan niet van een ander dat deze deelt.

We proberen onze kinderen op te voeden dat ze leren delen maar naarmate we volwassen worden lijkt dat wel steeds lastiger te worden om te delen met de maatschappij. Durven delen begint bij jezelf stel jezelf open voor anderen als je dat doet heb je kans dat andere dat ook naar jouw doen maar blijf je zelf gesloten verwacht dan niet van een ander dat deze deelt. Als ik zie wat er bijvoorbeeld gedeeld wordt op Facebook dan denk is soms echt wel eens als je dat durft te delen waarom is het dan zo moeilijk om overige zaken met andere mensen te delen.


Er zijn vele zaken welke we kunnen delen met andere zoals ideeën, opdrachtgevers, kennis, ervaringen en je netwerk. Door te delen kunnen andere je ook feedback geven of kom je verder doordat ze de juiste personen aanreiken. Delen zorgt ook voor samenwerking, delen van je opdrachten zorgt ook voor een betere kwaliteit van je werk niet altijd zelf de uren willen maken maar doorschakelen naar andere adviseurs welke in een onderdeel gespecialiseerd zijn. Door je kennis aan de voorzijde te delen komen mensen/opdrachtgevers naar jouw omdat ze zien dat jij ze kunt ondersteunen.

Als je durft te delen denk je niet alleen in eigen belang maar in een gezamenlijk belang.


DEEL HET BRENGT JE VERDER

Deel dit artikel